Full rulle på valpfronten

Först blev han förolämpad för att vi ledsnade på hans attacker mot våra fötter under bordet och stängde in honom i tygburen medan vi åt vår middag.
Sen var han sur för att det regnade i hans päls på vägen hem, trots att jag erbjöd mig att bära honom under jackan – han ville inte behandlas som en valp, han kunde gå själv, sa han. Bara det att när han stod på trottoaren kändes det blött under tassarna och när jag vickade på kopplet och ropade Maskot blev han vrång och vägrade ta ett enda steg till. När jag tog upp honom igen slingrade han sig som en metmask, spottade och fräste och högg efter mina fingrar.
Nästa kränkning han upplevde var när jag svepte en handduk om honom. Då blev han fullkomligt vansinnig och fick ett tokryck då han rusade runt i lägenheten och attackerade allting löst som råkade komma i hans väg. Bröderna och jag drog upp benen under oss och han skällde på oss och kallade oss för fascister… Eller vad det nu var för namn.
Ingen mat fick han heller, fastän han var så hungrig. Jag sa att han gott kunde vänta en stund, tills han hade lugnat ner sig, men det höll han inte med om alls. Han klängde om mina smalben och gjorde en mycket talande pantomim på ”den döende valpen”, så till sist fick han skålen framför sig och langade in alltihop medan bröderna stod och suktade.
Till sist stod han i baljan med tassarna på kanten och skällde bara för skällandets skull.
Nu var det inte kul längre och det sa jag också åt honom.
Pfft! sa han och sjönk ihop och somnade tvärt på valpars vis.
Det finns inte många lägen på en valp – det är antingen ON eller OFF.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.