Sälja Maskot?

Imorse var Maskot lille Slatten igen. Han körde ett fullskaligt träningspass då han sprang fram och tillbaka mellan ytterdörren och kökssoffan med sin trasiga fotboll i munnen – under bordet och en av stolarna – duns in i garderobsdörren – skrammel med luckan till buren – ”gräuw-gräuw”, flås-flås, runt, runt, runt. Han må ha missuppfattat tekniken, men han hade så otroligt kul, att jag lät honom hållas, trots att klockan bara var halv sju och jag mycket väl kunde tänka mig att han hördes en trappa ner.
Senare, på jobbet, hände absolut INGENTING, så då började jag fundera på att flytta fotbollen dit. Det vore ett suveränt sätt att kanalisera en del av hans överskottsenergi.
När vi var på hemväg och jag stod mitt i en härva av koppel precis utanför polishuset, stannade det en stor svart bil och en kvinna med med märkligt orange hår och enorma solglasögon lutade sig ut genom sidfönstret och hojtade:
”Hallå, vill du sälja den små hunden till mig?”
”Nej, det vill jag verkligen INTE!” svarade jag bestämt.
Men så lätt gav hon sig inte.
”Vauw ha du köpt den små hunden?”
Jag började känna mig illa till mods, men lyckligtvis stod där andra bilar parkerade framför entren, så jag sa bara: ”I Vagnhärad”, och smet snabbt i skydd bakom dem. Nu i efterhand tänker jag elakt att jag borde ha frågat om HON ville sälja sina barn!
Några kvarter efter incidenten fick småhunden fatt i ett munskydd som någon kastat på marken. Jag sa åt honom att släppa det, men han var för tillfället obstinat och därför ytterst nära att svälja det med resåröglor och allt, innan jag fick loss det ur hans vassa, hårt ihopknipta gap.
Just då ångrade jag nästan att jag så kategoriskt hade sagt nej till oranga damen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.