Halt hund

Vår första beagle slog sig i ryggen när han hoppade ner från en soffa och fick sig en smäll av bordsskivan. Han hade så vansinnigt ont att vi fick bära honom i korgen ut på gräsmattan för att kissa, men det vägrade han att göra när han inte kunde stå och lyfta på benet.
Jag minns inte hur länge detta eländes tillstånd varade, men vi körde honom till Djursjukhuset i Strömsholm för röntgen och under den proceduren rättades tydligen kotorna tilll, för när han kom ut genom dörren igen var han botad från sitt ryggskott och gick direkt bort till en buske och kissade i en halv evighet. Några gubbar som satt på en närbelägen bänk imponerades av hans ihärdighet.
I förra veckan blev Yeppe halt. Först gick han bara en smula orent, sedan förvärrades besvären och på söndagskvällen kunde han nätt och jämnt stödja på tassen – den tass som det hände något med när han blev påkörd vid fyra månaders ålder.
Sak samma på måndag morgon, så han fick en akuttid för röntgen hos den nya veterinären i Mejeriet.
Det gamla miraklet upprepades ännu en gång i nutid, för när vi hämtade Yeppe trippade han runt på alla benen som en frisk och glad liten hund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.